Победителите във Forbes Business Awards 2017 са известни

Победителите във Forbes Business Awards 2017 са известни

На бляскава церемония в хотел „Маринела“, Forbes България обяви победителите във Forbes Business Awards 2017. Конкурсът, който всяка година отличава добрите бизнес практики и предприемаческия дух, за пореден път насочи светлината на прожекторите към компаниите и хората, променящи към по-добро икономиката на България.

Традиционно софтуерният бранш се представи добре и на това издание на наградите. Големият победител тази година е софтуерната компания Programista, която си тръгна с две първи награди в категориите „Развитие на човешките ресурси“ и „Награда за обществена дейност“. Четири отличия в различните категории грабна софтуерният разработчик Mobile Systems. Компанията постави прецедент, като спечели едновременно първо и трето място в специфичната категория „Служител на годината“. Общо пет отличия заминаха при Imperia Online и Upnetix, които се занимават съответно с онлайн игри и софтуерни услуги и разработка на цялостни софтуерни решения по поръчка.

В най-конкурентната категория – „Развитие на бизнеса“ – първата награда отиде при „Софтуерен университет“, който в рамките на четири години се превърна в един от най-разпознаваемите образователни брандове в България.

Европейският лидер в производството на бойлери и отоплителни тела Tesy взе първа награда в категория „Качество на стоките“.

С първо място в категория „Клиентска политика“ беше отличена Paysafe България, която предлага решения за електронни разплащания.

В категория „Качество на услугите“ лидер стана Domestina, която разработва приложение за домашни помощници и почистване.

Първа награда в категория „Най-добър стартиращ бизнес“ отиде при ClaimCompass. Младата компания помага на пътниците със закъснели или отменени полети да получат обезщетения от авиопревозвачите.

Събитието се проведе с подкрепата на един от водещите доставчици на облачни услуги Stone Computers - носител на множество български и международни награди за най-добър бизнес, на хотел „Маринела“ София, на глобалния лидер в сферата на одита, данъците и консултациите по сделки EY, на един от водещите системни интегратори в Централна и Източна Европа Telelink, на световно известния бранд в ювелирния свят FREYWILLE и автомобилната марка символ на технологичен авангард Audi, които представиха новия Audi A8.

Вечерта протече в две части – форум и церемония по награждаване на победителите. Преди самото връчване на отличията, Forbes събра на една сцена победителите от миналогодишното издание на конкурса. Гергана Грънчарова от LeadersPlay, Елена Маринова от Musala Soft, Иван Колев от „Колев и Колев“, Диана Стефанова от VMware България и Пламен Цеков от ScaleFocus разказаха за това как са успели да развият своите компании до това, което представялват днес. Пред публиката на Forbes Business Awards те споделиха и някои от грешките, които са допускали, както и опита, който са натрупали заради тези грешки. Форумът постави началото на една традиция, която обещава да бъде не по-малко очаквана от самите награди. Разговорът беше модериран от Геновева Христова, съосновател на Ligna Group.

Пълен списък на победителите във Forbes Business Awards 2017 можете да откриете ТУК.