80 компании кандидатстваха за Forbes Business Awards

80 компании кандидатстваха за Forbes Business Awards

80 компании с най-различен профил и мащаби кандидатстваха за призово място в 8-мия годишен конкурс Forbes Business Awards.

Сред кандидатите има както световно известни компании в бранша на самолетните превози, платежните услуги и разработването на софтуерни решения, така и стартиращи компании в сектора на приготвянето и доставката на храни, приключенския туризъм и обученията. Получени са общо 129 кандидатури, като голяма част от компаниите участват в няколко различни категории. Най-силна е конкуренцията в категорията „Развитие на бизнеса", където за призовите три места се състезават 26 компании.

Останалите категории, в които ще бъдат присъдени награди са: · Развитие на човешките ресурси · Качество на стоките · Качество на услугите · Служител на годината · Награда за обществена дейност · Клиентска политика · Най-добър стартиращ бизнес

Тази година конкурсът се осъществява с подкрепата на The Macallan и Audi.

Уважаваното жури, което ще оцени кандидатурите, е в състав: · Мария Шишкова, управляващ партньор в AIMS Human Capital и член на борда на Български форум на бизнес лидерите. Тя има над 20 години опит в областта на управлението и човешките ресурси. · Огнян Донев, собственик, председател на Съвета на директорите и изпълнителен директор на „Софарма". Той е член на консултативния съвет на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България.

· Станимир Каролев, основател и председател на Съвета на директорите на „Карол". Освен че е един от най-големите борсови посредници в България, „Карол" има интереси в областта на земеделската земя и иновациите.

· Николай Гърнев, управляващ съдружник на EY за България, Македония, Албания и Косово. Има 20 години опит в предоставянето на професионални услуги в сферата на независимия финансов одит и други финансови консултации на предприятия в Югоизточна Европа.

· Илия Лингорски, главен икономист на Българската банка за развитие и председател на Комитета по енергетика, инфраструктура и публично-частно партньорство на Европейската лига за икономическо сътрудничество.

Връчването на наградите ще се проведе на 13 декември в Зала 6 на НДК.